Informatiecentrum

Informatiecentrum

Centre de Formation et Bureautique Bambale

biedt computer en internetfaciliteiten voor de bevolking en met name scholieren en studenten in Inkisi/Kisantu. Computervaardigheden en toegang tot internet zijn uitgelezen instrumenten om de kwaliteit van het onderwijs sterk te verbeteren.
opening

Het Informatiecentrum is op 7 februari 2015 officieel en op traditionele wijze geopend. Sinds de opening heeft het centrum al veel bezoekers mogen verwelkomen en zijn de eerste cursussen gestart.
Het voltallige lerarenteam van Complexe Scolaire Bambale is in april begonnen met computer trainingen voor volwassenen.
Het is de bedoeling om vervolgens zo snel mogelijk de doorstart te maken naar computerondersteund onderwijs voor de leerlingen van de school.

 

Daarom is met steun van sponsoren in samenwerking met de coöperatie ACCPB het kantoor van ACCPB afgelopen jaren omgebouwd tot een modern informatiecentrum: betaalbaar internet, computercursussen en print- en kopieermogelijkheden.

 

 

Laatste Nieuws:

Update 13/05/16: – er zijn 2 airco’s geïnstalleerd omdat het ondanks het verhoogde plafond binnen toch nog te warm werd.

Update 13/05/16: – Alliance Consult-Network heeft een offerte gemaakt voor een zonne-energie systeem waarmee het centrum qua energievoorziening zelfstandig kan functioneren. Stichting Bambale zoekt sponsors om dit te kunnen gaan realiseren.

201504291834
home3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.